292 Міжнародні економічні відносини (магістратура)

Про спеціальність

МАГІСТР

Спеціальність 292 «Міжнародні економічні відносини»

Це спеціальність для тих, хто опанувати професію, яка дозволить орієнтуватися у мінливому та динамічному глобальному середовищі, враховувати сучасні тренди розвитку міжнародних економічних зав’язків та відносин, проводити зовнішньоекономічні операції на всіх рівнях господарювання. Передбачає підготовку висококваліфікованих фахівців, спроможних успішно працювати в національних, міжнародних та транснаціональних компаніях, які займаються експортом та імпортом, здійснюють міжнародні перевезення, інвестиційну діяльність або фінансові операції. Спеціальність дозволяє навчитись  аналізувати кон’юнктуру світових ринків, налагоджувати зв’язки з іноземними партнерами-підприємствами та міжнародними організаціями, опанувати навички укладання торговельних угод, здійснювати інвестиційний аналіз, налагоджувати дипломатичні відносини.

ОСВІТНЯ ПРОГРАМА

«Міжнародні економічні відносини»

Спеціальність: 292 МІЖНАРОДНІ ЕКОНОМІЧНІ ВІДНОСИНИ

Освітньо-професійна програма

МІЖНАРОДНІ ЕКОНОМІЧНІ ВІДНОСИНИ (МАГІСТР)

Освітня програма орієнтована на глибоку професійну підготовку фахівців та побудована на знаннях та рішеннях, сформованих в рамках фундаментальних розробок та досягнень світової та української економічної науки в галузі міжнародних економічних відносин. Програма орієнтована на актуальні знання у галузі міжнародних економічних відносин, інтеграції України в європейський та світовий економічний простір, здійсненні міжнародної економічної діяльності, враховує сучасні вимоги до вирішення практичних завдань. Формує у студентів знання з міжнародних стратегій економічного розвитку, європейського бізнесу, міжнародних комерційних угод та розрахунків, управління міжнародною конкурентоспроможністю, глобальної економіки, зовнішньоекономічної діяльності підприємств, антикризового управління в міжнародному бізнесі, економіки проектів у зовнішньоекономічної діяльності та ін., які спрямовані на розвиток професійних та soft-skills здобувачів. Це дозволяє генерувати та впроваджувати креативні ідеї та інноваційні рішення для ефективного управління і розвитку міжнародних економічних зав’язків за невизначених умов і вимог глобального середовища.

Виконується в активному дослідницькому середовищі. Надає змогу щосеместрово вдосконалити спеціальні знання та рівень володіння іноземною мовою в глобальному віртуальному класі «IBUS 280 International Relations & Global Leadership» (дистанційно, організовано Університетом штату Вашингтон (США), долучитись до спілкування з глобальною студентською спільнотою, науковцями та фахівцями міжнародних економічних відносин з інших країн світу.

Знання та вміння:

  • приймати обґрунтовані рішення щодо налагодження міжнародних економічних відносин на всіх рівнях їх реалізації.
  • розробляти та аналізувати моделі розвитку національних економік і визначати їхню роль у сучасній світогосподарській системі.
  • оцінювати масштаби діяльності глобальних фірм та їхні позиції на світових ринках.
  • прогнозувати тенденції розвитку міжнародних ринків з урахуванням кон’юнктурних змін.

Посади і зарплатня

Посади, які може обіймати випускник

Середня заробітна плата
директор (керівник) підприємства із зовнішньоекономічною діяльністю 40000 – 55000
економіст з міжнародної торгівлі 20000 – 30000
економіст у міжнародних організаціях 20000 – 38000
менеджер з експорту/імпорту 18000 – 25000
експерт із зовнішньоекономічних питань 18000 – 28000
спеціаліст з міжнародної логістики 18000 – 30000
спеціаліст з управління активами в міжнародних економічних відносинах 22000 – 36000
аналітик з інвестицій 20000 – 32000
економічний радник 18000 – 32000
економіст у міжнародних фінансових установах 20000 – 30000
аташе, віце-консул, консул 18000 – 34000
дипломатичний агент 20000 – 32000

Випускники

Студенти та випускники спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» працевлаштовані на підприємствах України, філіях ТКН та у зарубіжних компаніях у сфері міжнародної логістики, консультаційних послуг, зовнішньоторговельної діяльності, міжнародного фінансового консалтингу, інжинірингових послуг та міжнародної маркетингової діяльності, у науково-дослідницьких установах серед яких Агентство Netpeak, Certent Inc., Aristo Pharma GmbH (Berlin, Germany), Global University System (London, UK), Porcelanosa Grupo (Іспанія), ТОВ «Пуратос Україна» (філія бельгійської ТНК «Puratos»), «Eximcompany OU» (Estonia), NielsenLQ (Poland), ТОВ СП «Вітмарк-Україна», ТОВ «Местекс Логістікс», ТОВ «Адонара Агро», підприємство «Флагман» у формі ТОВ, Mobilithium SP. Z.O.O. (Poland), «Pharmblills LLC» (США), ТОВ «Сільпо-Фуд», ТОВ «Сирейтс Юкрейн» (компанія групи групи DP World, ОАЕ), Державна установа «Інститут ринку і економіко-екологічних досліджень. Національної академії наук України» тощо.

 

ПІБ Посада
Ірина Макаренко  секретаріат Комісії з охорони Чорного моря (Стамбул)
Денис Базилевич помічник конгресмена (США)
Герман Шильберг начальник відділу сировини ВО «Одеський консервний завод»
Алла Черкез фінансовий аналітик ТОВ «Пуратос Україна» (філія бельгійської ТНК «Puratos»)
Вікторія Коджебаш менеджер “Global University System” (Лондон, Велика Британія)
Надія Вільдяєва фінансовий директор агентства NETPEAK (Одеса, Україна)
Артем Дашян Account receivable manager «Pharmbills» (USA)
Станіслав Саламаха менеджер компанії ТОВ «Сирейтс Юкрейн», підрозділ портового оператору DP World (Україна-ОАЕ)
Яна Аркушенко директор ТОВ «Олсідз Транс Балк»

Магістр

Контактна особа:

к.е.н., доцент Міндова Олена Ігорівна

+38 095 080 48 37 (TELEGRAM)

Складові конкурсного балу при вступі
1. МТНК 0,5
2. Фахове вступне випробування 0,5

Ähnliches Foto