Харенко Дмитро Олександрович

Харенко Дмитро Олександрович
к.т.н., доцент

💡Досягнення у професійній діяльності

📌Вища освіта

Одеський національний технологічний університет, 2002 р., диплом спеціаліста за спеціальністю «Технологія харчування» з присвоєнням кваліфікації «Інженер-технолог».

Одеський національний технологічний університет, 2021 р., диплом магістра за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».

Міжнародний гуманітарний університет, 2023 р., диплом магістра за спеціальністю «Менеджмент».

📌Науковий ступінь

Кандидат технічних наук

📌Тема дисертації та рік захисту: «Інтенсифікація процесів тепломасопереносу при блоковому виморожуванні води із харчових розчинів», 2014 р.

📌Вчене звання: Доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, 2023 р.

📌Досвід роботи:

2014 – 2021 рр. – кафедра готельно-рестронанного та туристичного бізнесу Одеського національного технологічного університету, доцент

2021 – 2025 рр. – кафедра готельно-рестронанного та туристичного бізнесу Міжнародного гуманітарного університету, доцент

з 2025 р. – кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного економічного університету, доцент

📌Дисципліни

– Організація готельного господарства 

– Проектування та оснащення устаткуванням готелів та ресторанів

📌Підвищення кваліфікації

Erasmus+ (EU), постдокторська мобільність, 15.09.2016 – 18.04.2017, IPVC, School of Technology and Management (Португалія). Навчально-викладацька діяльність. Наукові дослідження в сфері туризму. Участь у наукових семінанах та конференціях (вересень 2017).

Erasmus+ KA107, International Hellenic University (Греція), 20–28.02.2020. Тема: «Structures of curricula and organization of subjects in bachelor’s and master’s courses in hospitality and tourism».

📌Наукові інтереси: Менеджмент та розвиток підприємств готельно-ресторанного бізнесу

📌Вибрані публікації

    1. Kharenko D., Bashynska I., Lytovchenko I. Sales tunnels in messengers as new technologies for effective internet-marketing in tourism and hospitality. International journal of innovative technology and exploring engineering. 2019. Vol. 8, no. 12. P. 594–598. URL: https://doi.org/10.35940/ijitee.l3470.1081219. (Scopus)
    2. Бурдо, О. Г., Безбах, І. В., Кепін, М. І., Бурдо, А. К., Євтушенко, І. М., Бахмутян, Н. В., Філіпова, Л. Ю., & Харенко, Д. О. (2025). Розробка конструкції та визначення режимних параметрів мікрохвильового дегідратора для отримання фіто концентратів. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(11 (136), 6–14. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2025.335177 (Scopus)
    3. Kharenko D., Burdo O., Kovalenko E. Intensification of the processes of low-temperature separation of food solutions. Applied thermal engineering. 2008. Vol. 28, no. 4. P. 311–316. URL: https://doi.org/10.1016/j.applthermaleng.2006.02.035. (Web of Science)
    4. Харенко Д.О., Дишкантюк O.В., Саламатіна С.Є., Івичук Л.М., Бородіна В.С., Власюк К.В. Гастрономія як важливий елемент розвитку індустрії гостинності / Д. Харенко та ін. Економічна та продовольча безпека України. 2017. Т. 5, № 3. С. 60–73. URL: https://doi.org/10.15673/fie.v10i2.958 
    5. Kharenko D., Dyshkantiuk O., Ivychuk L. Analysis of gastronomic events: a case study of Portugal. Technology audit and production reserves. 2017. Vol. 1, no. 5(39). P. 79–85. URL: https://doi.org/10.15587/2312-8372.2018.124713 
    6. Kharenko D., Dyshkantiuk O., Salamatina S., Kovalenko L. Research of the gastronomic brand of Odesa and practical recommendations for solving key problems / D. Kharenko et al. Technology audit and production reserves. 2019. Vol. 1,no. 5(45). P. 33–35. URL: https://doi.org/10.15587/2312-8372.2019.161206 
    7. Kharenko D., Tkach V., Kamushkov O. Marketing strategy for promotion of a gastronomy brand of a tourist destination. Ukrainian journal of applied economics. 2021. Vol. 6,no.1.P. 169–176. URL: https://doi.org/10.36887/2415-8453-2021-1-20 
    8. Kharenko D., Titomir L., Markovska A. Innovative methodology for the development of operational management standards in the hotel business. Technology audit and production reserves. 2023. Vol. 1, no. 4(69). P. 36–41. URL: https://doi.org/10.15587/2706-5448.2023.275353 
    9. Харенко, Д., & Левченко, С. (2024). Загальний інноваційний механізм управління ефективністю діяльності закладів вищої освіти. Via Economica, (6), 138-144. https://doi.org/10.32782/2786-8559/2024-6-21
    10. Kharenko, D., Fedosova, K., Novichkova, T., & Minieiev, A. (2024). Anti-crisis design for operational management of the restaurant business in Ukraine. Technology Audit and Production Reserves2(4(76), 37–40. https://doi.org/10.15587/2706-5448.2024.303613

📌Посилання на профіль

Scopus ID 

Researcher id 

Google Scholar id

ORCID ID