2017

З 29.05. по 02.06.2017 р. аспіранти ОНЕУ прослухали курс лекцій викладача Вищої школи бізнесу в м. Катовіце (Польща) доктора Томаша Каспровіч.

21 вересня 2017 року аспіранти ОНЕУ прийняли активну участь у круглому столі на тему: «Економічна політика України – визначаючи майбутнє». В роботі круглого столу прийняв участь директор Інституту економіки та прогнозування НАН України д.е.н., проф., академік НАН України Геєць В.М.

23 жовтня 2017 року в Одеському національному економічному університеті в Малій Актовій Залі відбулася зустріч з делегацією Європейського Союзу, яку очолив посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі!

На зустрічі з адміністрацією університету, викладачами, аспірантами та студентами Одеського національного економічного університету, Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова, Одеської національної юридичної академії, Одеського національного політехнічного університету та Одеського Регіонального Інституту Державного Управління обговорювалася тема, яка є дуже актуальною та нагальною для України, а саме: «Майбутні перспективи взаємовідносин між ЄС та Україною».

Метою візиту дипломата було поширення Європейського досвіду становлення сучасної та демократичної держави. Пан Хьюг Мінгареллі зазначив, що саме молодь є майбутнім держави, яка й повинна продовжувати розвивати співпрацю між Україною та Європейськими країнами.

Головною проблемою України, яка не дозволяє стати рівноправним членом ЄС, на думку посла, є корупція у всіє сферах життя країни. Наразі до України не надходять інвестиції, які спроможні надавати нові робочі місця, тому що іноземні інвестори налякані саме великим рівнем корупції. Відтак, для прийняття України до ЄС, наша країна повинна зробити все можливе для того, щоб побороти корупцію в економіці, юстиції та адміністративних структурах.

Пан посол наголошував на тому, що для сталого розвитку економіки, країні необхідне наступне:

  1. інвестиції світових ринків;
  2. прозорі відносини в економіці, юстиції та адміністративних структурах;
  3. виготовлення безпечної продукції;
  4. не забороняти свободу слова народу.