Профбюро ФЕУП

Голова профбюро
факультету економіки та
управління підприємництвом,
к.і.н., доцент кафедри загальної економічної теорії
та економічної політики                                         
Луньова Ольга Костянтинівна

 

 

  1. Профгрупорг кафедри економіки, права та управління бізнесом – Кічук Надія В’ячеславівна – доцент кафедри економіки, права та управління бізнесом;
  2. Профгрупорг кафедри економіки підприємства та організації підприємницької діяльності – Танасюк  Ірина Михайлівна –  доцент кафедри економіки підприємства та організації підприємницької діяльності;
  3. Профгрупорг кафедри мовної та психолого – педагогічної підготовки – Гейна Оксана Володимирівна – доцент кафедри мовної та психолого – педагогічної підготовки;
  4. Профгрупорг кафедри загальної економічної теорії та економічної політики – Даниліна Світлана Олексіївна – доцента кафедри загальної економічної теорії та економічної політики;
  5. Профгрупорг кафедри філософії, історії та політології – Махінла Юрій Борисович – старший лаборант кафедри філософії, історії та політології.
  6. Профгрупорг кафедри управління персоналом і економіки праці – Перепельчук Тетяна Вiктоpiвна – старший викладач кафедри управління персоналом і економіки праці;
  7. Профгрупорг кафедри статистики та математичних методів в економіці – Орлов Євген Вікторович – доцент кафедри статистики та математичних методів в економіці.
  8. Студклуб.

 

Профспілкова організація факультету економіки та управління підприємництвом об’єднує 5 кафедр чисельністю понад 75 працівників. До складу профбюро факультету входить 6 осіб.

Основними цілями і завданнями профспілкової організації є:

– реалізація Статутних завдань Профспілки щодо захисту соціально-трудових прав та професійних інтересів співробітників;

– громадський контроль за дотриманням в університеті законодавства про працю та охорону праці;

– поліпшення матеріального становища, зміцнення здоров’я та підвищення життєвого рівня працівників;

– інформаційне забезпечення членів Профспілки, роз’яснення заходів, прийнятих Профспілкою щодо реалізації Статутних цілей і завдань;

– створення умов, що забезпечують залучення членів Профспілки до профспілкової роботи, здійснення організаційних заходів щодо підвищення мотивації профспілкового членства.

Профспілкову організацію факультету економіки та управління підприємництвом з 2020 р. очолює Луньова Ольга Костянтинівна – кандидат історичних наук, доцент кафедри загальної економічної теорії та економічної політики.

Луньова О.К. працює в університеті з 1998 року, добре знає проблеми викладачів і співробітників добре, реально вболіває за долю людей, в неї вірять і поважають, до неї завжди уважно дослухаються.

Ольга Костянтинівна – енергійний, ініціативний лідер, який вміє своєчасно і правильно оцінювати ситуацію, відстоювати права та інтереси членів профспілкової організації факультету. Великий авторитет голови профспілкової організації ФЕУП, перш за все, ґрунтується на багаторічному досвіді роботи у забезпеченні соціально-економічних прав працівників попередньої голови Віри Олексіївни Кравченко, яка очолювала профспілкову організацію факультету понад 20 років, і своєю сумлінною працею забезпечила її високий рейтинг.

Досвід роботи профспілкової організації ФЕУП свідчить про те, що ефективність роботи, в першу чергу, залежить від стану організаційної роботи, від спільних дій профбюро  факультету з профспілковим комітетом університету та від інформованості про важливі аспекти життя факультету і університету.

Кошти профспілкової організації факультету витрачаються на надання членам профорганізації ФЕУП, які цього потребують, матеріальної допомоги, оздоровлення у санаторіях, оплати лікування, а також на придбання путівок у СТ «Економіст»,  проведення культурно-масових заходів, відпочинок дітей співробітників у дитячому таборі «Знамя».

Зокрема, за період 2015-2019 рр. надано матеріальну допомогу співробітникам факультету: із спецфонду університету (крім оздоровлення НПП) на загальну суму 29 788 грн., (у 2019 р. – 9 496 грн.); з фонду профкому – 30 850 грн., (у 2019 р. – 9 000 грн.).

З 2018 року в університеті за рахунок профспілкових коштів розпочато привітання співробітників-ювілярів. На факультеті за два останні роки вітання отримали 24 ювіляри.

У оглядах-конкурсах на кращу профспілкову організацію серед факультетів університету профспілкова організація ФЕУП постійно посідала перші місця, неодноразово була нагороджена почесними грамотами профспілкового комітету університету, обкому та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Відповідальне ставлення до справи голови профспілкової організації Ольги Костянтинівни Луньової дозволить не тільки зберегти високий рівень, але й, використовуючи доробок Віри Олексіївни Кравченко, досягти на факультеті нового рівня виконання нагальних завдань у питаннях трудової організації, оплати праці, профорієнтації, охорони праці та оздоровлення співробітників ФЕУП.