📌Вища освіта
Одеська національна академія харчових технологій, 2004, «Економіка підприємства»
📌Науковий ступінь
Кандидат економічних наук за спеціальністю 08.06.04 Економіка та управління підприємствами (за видами діяльності), 2012, Тема дисертації: «Пріоритети структурної трансформації хлібопекарських підприємств (на прикладі Одеської області)»
📌Вчене звання
Доцент, 2015
📌Досвід роботи
- Досвід викладацької роботи у закладах вищої освіти (дисципліни«Економіка підприємства», «Економетрія», «Мікроекономіка», «Прогнозування», «Бізнес планування», «Підприємницькі мережі», «Регулювання підприємницького сектора», «Міжнародна економіка», «Зовнішньо-економічна діяльність», «Інноваційний менеджмент», «Менеджмент») – 20 років
- Досвід практичної роботи – помічник системного аналітика з дослідження операцій торговельної компанії – 8 років
📌Дисципліни, що викладає:
«Менеджмент», «Менеджмент зовнішньо-економічної діяльності», «Міжнародний менеджмент»
📌Підвищення кваліфікації
- Програма міжнародного наукового стажування «Нобелівські Лауреати: вивчення досвіду та професійних досягнень для формування успішної особистості та трансформації оточуючого світу» на базі The International Historical Biographical Institute (Dubai – New York – Rome -Burgas – Jerusalem – Beijing) у період з 02 січня по 17 лютого 2024 року. Форма проходження підвищення кваліфікації – дистанційна. Обсяг стажування 180 годин або 6 кредитів ECTS. Сертифікат № 19021 / February 18, 2024
📌Тренінги, семінари, конференції, гранти, відзнаки, нагороди:
- Член Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти (свідоцтво № 1556 від 28.06.2024 р.);
- Бровкіна Ю.О., Константинова Т.В. Форми організації самостійної роботи з дисципліни «Бізнес планування». Забезпечення якості вищої освіти: удосконалення дистанційного контролю знань та навчальної документації: зб. матеріалів ІV Всеукр. наук.-метод. конф., Одеса, 13–15 квіт. 2022 р. Одес. нац. акад. харч. технологій. Одеса, 2022. С. 241–243.
https://card-file.ontu.edu.ua/handle/123456789/22274
- Бровкіна Ю.О. Вплив зовнішніх та внутрішніх факторів на ефективність діяльності хлібопекарських підприємств / Ю.О. Бровкіна, Т.В. Константинова, В.А. Шалений // Збірник тез доповідей 82-ї наукової конференції викладачів університету, Одеса, 26–29 квіт. 2022 р. / Одес. нац. технол. ун-т. Одеса: ОНТУ, 2022. С. 332-334.
https://ontu.edu.ua/download/konfi/2022/Abstracts-82-SCSPS.pdf
- Бровкіна Ю.О. Бізнес планування зовнішньоекономічної діяльності підприємства / Бровкіна Ю.О., Шалений В.А., Кривоногова І.Г. // Збірник тез доповідей 83-ї наукової конференції викладачів університету. Міністерство освіти і науки України. Одеса: ОНТУ. 2023. С. 366-369.
https://ontu.edu.ua/download/konfi/2023/Abstracts-83-SCSPS.pdf
- Сучасні підходи до бізнес-планування. Матеріали збірника тез доповідей 81 наукової конференції викладачів ОНАХТ 27-30 квітня 2021 р. Одеса, Одеська національна академія харчових технологій, 2021.
https://ontu.edu.ua/download/konfi/2021/Thesis_81_scientific_conference_of_teachers_2021.pdf
- Бровкіна Ю.О. Деякі аспекти управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства Актуальні проблеми менеджменту: теоретичні і практичні аспекти: матеріали VI міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 28-29 вересня 2023 р.). Одеса: ОНЕУ, 2023. 324 с. http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16914
- Бровкіна Ю.О. Сучасні тенденції розвитку мережевого бізнесу в Україні Наукові проблеми господарювання на макро-, мезо- та мікроекономічному рівнях : зб. матеріалів ХХІІ Міжнар. наук.-практ. конф. Одеського національного економічного університету, 25-26 квітня 2024 р. Одеса : ОНЕУ, 2024.
📌Наукові інтереси
Менеджмент, зовнішньоекономічна діяльність підприємства, управління програмами лояльності торговельних підприємств, планування діяльності торговельних підприємств
📌Загальна кількість наукових і навчально-методичних робіт: понад 60 робіт
📌Вибрані публікації
1) Константинова Т.В., Шалений В.А., Бровкіна Ю.О. Проблеми мотивації персоналу на підприємстві. Електронний науково-практичний журнал Інфраструктура ринку. 2020. В. 41, С. 94-96
http://www.market-infr.od.ua/journals/2020/41_2020_ukr/17.pdf
2) Kryvonohova, I.; Brovkina, Y. Innovative Manufacturing Planning Based on Integrated Methodology of Rational Alternative Selection. Economics. Ecology. Socium 2021, 5, 30-39.
https://ees-journal.com/index.php/journal/article/view/164
3) Коваль В.В., Трохимець О.І., Бровкіна Ю.О. Аналіз факторів впливу на ефективність управління бізнесом хлібопекарських підприємств. Держава та регіони.Серія: Економіка та підприємництво, 2021 р., № 4 (121)
http://www.econom.stateandregions.zp.ua/journal/2021/4_2021/21.pdf
4) Бровкіна Ю.О. Управління конкурентоспроможністю торговельної мережі Herald of Khmelnytskyi National University. Economic Sciences, 326(1), 363-367.
https://heraldes.khmnu.edu.ua/index.php/heraldes/article/view/55/52
https://doi.org/10.31891/2307-5740-2024-326-57
📌Посилання на профіль