Бакалавр
Спеціальність 229 «Громадське здоров’я»
Вивчає здоров’я населення, детермінанти, що на нього впливають; організаційна, управлінська, експертна, контрольно-аналітична, проектна, науково-дослідна діяльність у сфері громадського здоров’я та промоції здоров’я.
Спеціальність «Громадське здоров’я» спрямована на підготовку фахівців, здатних розв’язувати складні спеціалізовані задачі і проблеми у сфері громадського здоров’я.
Форми навчання: денна та заочна.
Терміни навчання: 3 роки 10 місяців.
ОПП ГРОМАДСЬКЕ ЗДОРОВ’Я (бакалавр)
Спеціальність 229 ГРОМАДСЬКЕ ЗДОРОВ’Я
Освітньо-професійна, має академічну та прикладну орієнтацію. Програма складається з дисциплін загальної, професійної та практичної підготовки.
Освітньо-професійна програма
ГРОМАДСЬКЕ ЗДОРОВ’Я
Програма спрямована на формування здатності розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у процесі професійної діяльності або навчання у сфері громадського здоров’я, що передбачає застосування теорій та методів громадського здоров’я і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.
Програма передбачає: надання як індивідуальних, так і суспільних послуг населенню на національному, регіональному та місцевому рівнях, а також заходи, які впливають на організацію діяльності інших галузей (міністерств, держкомітетів, держслужб, агенцій та ін.); розуміння про соціальні, екологічні та економічні детермінанти здоров’я згідно принципу «охорона здоров’я в усіх політиках держави»; засвоєння знань щодо стану здоров’я окремих індивідів, колективів, соціальних груп і суспільства в цілому в зв’язку з умовами та способом життя; про профілактику основних захворювань, оцінки та організацію заходів з покращення.
Академічні права випускників: можливість продовжувати освіту за другим (магістерським) рівнем вищої освіти. Набуття додаткових кваліфікацій в системі освіти дорослих.
Випускники можуть працювати: в компаніях, малих підприємствах та інститутах технологічного, соціального, медичного сектору і сфери охорони здоров’я та праці (забезпечення якості систем харчової безпеки, управління програмами, спрямованими на зростання добробуту людей у галузях охорони здоров’я, освіти, культури, спорту, відпочинку, охорони навколишнього середовища, надання соціальних послуг).
Випускники здатні: виконувати професійну роботу в різних лінійних і функціональних підрозділах організацій усіх форм власності та організаційно-правових форм, а також освітніх, наукових, консультаційних, консалтингових, конструкторських і проектних організацій та установ; підрозділах органів державного та муніципального управління відповідно до Національного класифікатора України «Класифікація професій» ДК 003:2010.