241 «Готельно-ресторанна справа»

Освiтнi програми

  1. Готельно–ресторанна справа

У роботі у готельно-ресторанній галузі є свої переваги та труднощі

 

Бакалавр денної форм навчання: галузь знань 24 „Сфера обслуговування”, спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа». Прийом у обсязі 50 осіб. Конкурсні предмети (вступні іспити): іноземна мова (профільний предмет), українська мова та література, географія.

Магістр денної форми навчання: галузь знань 24 „Сфера обслуговування”, спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа». Прийом у обсязі 25 осіб.

 

 

Дисципліни, що викладаються випусковою кафедрою за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа».

 

Ким можуть працювати випускники:

  • Менеджер з готельної справи – 13 000 грн
  • Керуючий готелем – 20 000 грн
  • Керуючий кафе – 20 000 грн
  • Адміністратор готелю (портьє) – 10 000 грн
  • Адміністратор ресторану – 12 000 грн
  • Хостесс – 11 000 грн
  • Спеціаліст з готельної справи – 14 000 грн
  • Спеціаліст з ресторанної справи – 15 000 грн
  • Інспектор з контролю за якістю – 12 000 грн
  • Спеціаліст з готельного обслуговування – 15 000 грн
  • Спеціаліст з організації дозвілля – 15 000 грн

Копилов Матвій – начальник відділу продажів готелю «Чорне море» (Парк Шевченка), м. Одеса, Україна.

Дар’я Наливайко – менеджер з продаж та маркетингу готелю «Панорама де Люкс», м. Одеса, Україна.

Борносус Ігор – консьєрж готелю «Ріц Карлтон», м. Сянган (Гонконг), КНР.

Барнікова Ганна – приватний кондитер, м. Вікторія, Австралія.

Любковська Надія – старший партнерський директор у «Тапгерінг», м. Лас Вегас, США.

📌ОНЕУ підписав договір про проходження студентами міжнародної практики з ANEX TOUR (Туреччина)🇹🇷

Одним з найпопулярніших напрямків міжнародної практики для студентів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» є Туреччина. Участь в програмі оплачується турецькою стороною — переліт, проживання в період навчання в готелі 4-5 * на території Туреччини.

У процесі вводних лекцій близько тижня студенти вивчають особливості роботи, історію і географію країни, психологію роботи з туристами і інші предмети. По закінченню теоретичної частини, студенти 2 тижні їздять по всій Туреччині, вивчаючи пам’ятки і екскурсійні напрямки.

На початку підготовки до літнього сезону студенти розподіляються по регіонах (Мармарис, Бодрум, Белек, Сіде, Аланія, Кемер і ін.). Вони проживають в комфортабельних гуртожитках для персоналу і приступають до роботи на посадах трансфермен, готельний гід, шопінг гід, екскурсійний гід, аніматор та ін (в залежності від результатів співбесіди).

Даний вид практики дозволяє студентам отримати безцінний досвід роботи в п’ятизіркових готелях Туреччини на різних посадах, об’їздити всю Туреччину і отримати гідну оплату за свою працю.

Умови участі в програмі:

— Комунікабельність

— Від 18 років

— Співбесіда з представниками компанії

Можливості:

— Зарплата від 500 у.о. / міс. +%

— Період роботи 5-6 міс.

— Безкоштовне навчання, переліт, проживання, екскурсії

Такі стажування дають унікальну змогу студентам підкріпити теоретичні знання на практиці, побачити нову країну, покращити навички комунікації з різними людьми, допомагають отримати новий багаж знань, ділові зв’язки і дружні контакти.

📌10 квітня відбувся щорічний «День науки» на факультеті міжнародної економіки, який присвячений святкуванню Дня звільнення Одеси🗓

10 квітня відбувся щорічний «День науки» на факультеті міжнародної економіки у 5 корпусі, який присвячений святкуванню Дня звільнення Одеси. За вже усталеними традиціями кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організовує власну конференцію, темою якої цього року є «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес: світовий досвід та перспективи розвитку для України».

Ми пишаємось тим, що збірник матеріалів нашої конференції щороку стає дедалі масивнішим, адже географія учасників конференції склала більше 16 ЗВО з представниками країн далекого зарубіжжя (Франція, університет Анже).

Виступ студентів на конференції допомагає удосконалювати ораторську майстерність та вміння дебатувати на наукові теми. Участь у конференції колег із інших навчальних закладів дала можливість налагодити нові та перспективні зв’язки.

День науки – це гарна нагода вручити грамоти нашим видатним студентам та відзначити активну наукову діяльність вельмишановних колег.

Усім дякуємо за активну участь, а також окрема подяка за організацію та формуванню збірника конференції Світлана Галасюк.

📌Зустріч студентів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» ФМЕ з Президентом Асоціації «Туризм» Одеси Кузнецовою Оксаною🌏

20 вересня 2018 року відбулася зустріч студентів 1-3 курсів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» з Президентом Асоціації «Туризм» Одеси Кузнецовою Оксаною.

На зустрічі обговорювалися питання важливості застосування практичних знань та вмінь, отриманих при вивченні теорії туризму та готельно-ресторанного бізнесу, поглиблення комунікацій між студентством та підприємцями, важливості співпраці студентів з Асоціацією «Туризм Одеси».

Студенти та викладачі отримали інформацію щодо проходження практики в закладах туристичного та готельно-ресторанного бізнесу міста Одеси та Одеської області під керівництвом Асоціації.

Чекаємо на нові зустрічі та тісну співпрацю кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу ОНЕУ та Асоціації «Туризм Одеси»!

Ähnliches Foto