Студентський клуб

Художня самодіяльність в ОНЕУ

З кожним роком в Одеському національному економічному університеті з’являється все більше ініціативних та творчих студентів, які виявляють і розвивають свій талант у межах нашого університету, а також захищають честь внз на міських і обласних конкурсах. Не можна не відзначити, що художня самодіяльність у нашому внз розвинена на дуже високому рівні у порівнянні з іншими університетами м. Одеси, у чому можуть переконатися всі бажаючі, відвідавши наші концерти.

В ОНЕУ має місце величезна кількість різноманітних заходів, серед яких можна виділити три основні: «Студентська осінь», «Міс ОНЕУ» і «Студентська весна». Але на цьому творче життя не закінчується. Це лише мала частина всього того, що тут відбувається.

Починається все із щорічного традиційного концерту «Посвята у першокурсники», який проходить в Одеському академічному театрі музичної комедії ім. М. Водянова. На цьому концерті старшокурсники представляють кращі номери художньої самодіяльності за рік, показують своїм молодшим друзям свою майстерність і вміння, доводять, що в ОНЕУ можна розвивати свої таланти і домагатися великих успіхів у творчості.

Наступний конкурс – це «Студентська осінь». Першому курсу надається можливість проявити себе, відчути смак творчої боротьби між факультетами. Звичайно, це голосно сказано, «боротьба», в ОНЕУ всі факультети дружні, але все одно кожен з них намагається довести, що він кращий. Студенти-першокурсники розкривають свої таланти у трьох напрямках: танець, вокал і КВН. Що стосується КВН, то у НАРХОЗі є вже сформовані і дуже успішні команди – «Понты мимо», «Ну как-то так!» і одна нова команда, яка тільки починає проявляти себе – «Четверо одну не ждут».

Протягом року є такі свята, які хочеться відзначити в колі близьких людей – День студента, Новий рік, 23 лютого, 8 березня, 9 травня і дні народження факультетів. Такі дні хочеться провести весело, цікаво і запам’ятати їх надовго. Один із способів це зробити – отримати насолоду від концерту. Крім того, що є невеликі концерти на кожному факультеті, влаштовуються більш масштабні у великій актовій залі ОНЕУ. Наприклад, на концерт до Дня перемоги в списках запрошених обов’язково фігурують імена почесних ветеранів нашого університету.

У НАРХОЗі має місце ще один дуже феєричний захід – Щорічна церемонія нагородження «Фаворит». Це подібно до «Оскару», коли студенти і викладачі дивляться концертну програму, підготовлену студентами ОНЕУ, і отримують нагороди за свої досягнення. Таким чином, визначаються кращі номери за всіма номінаціями, вручаються кубки за звання кращого викладача, профорга, студентського декана, фізоргів, культоргів і багато іншого. І звичайно ж, за підсумками всіх нагород визначається кращий факультет року.

Найкрасивыший конкурс в ОНЕУ – це конкурс жіночої краси і талантів «Міс ОНЕУ». Шість прекрасних дівчат з усіх факультетів борються за звання першої красуні університету. Але конкурс полягає не тільки у красі дівчат, але і в їх умінні подати себе на сцені, мистецтві танцювати і співати. Кожна учасниця отримує свій приз – «Міс чарівність», «Міс усмішка», «Міс грація» і т.д, і звичайно титули «ІІ віце-міс ОНЕУ», «І віце-міс ОНЕУ» і «Міс ОНЕУ».


І останній конкурс протягом навчального року, але ні в якому разі не останній за грандіозністю – це конкурс «Студентська весна». Команди кожного факультету на стільки сильні й цікаві, що вибрати переможця дуже складно, адже в конкурсі вже приймає участь не тільки 1 курс, як це проходить на «Студентській осені», а всі разом. Це надає ще більший стимул для представлення свого факультету на вищому рівні.

Проте заходи в ОНЕУ далеко на цьому не закінчуються. Наш університет вийшов на дуже високий рівень зі своєю художньою самодіяльністю. Ми беремо участь в обласних конкурсах і обов’язково займаємо призові місця. Наприклад, в 2010 році на конкурсі «Міська студентська осінь» колектив ОНЕУ посів почесне 2 місце, дівчата нашого внз отримують титули на міських конкурсах краси, а команди КВН займають призові місця в різних КВНскіх лігах.

У розвитку художньої самодіяльності університету активну участь в організації всіх заходів беруть студентське самоврядування і профком студентів ОНЕУ.

Нархоз допоможе тобі зробити твоє студентське життя яскравим і незабутнім!

Ähnliches Foto

Ähnliches Foto

Структура Первинної профспілкової
організації студентів