Вебінар: «Академічна доброчесність в освітньому середовищі: виклики та перспективи»

2 листопада 2022 року Одеським національним економічним університетом спільно з Житомирським державним університетом імені Івана Франка проведено вебінар на тему: «Академічна доброчесність в освітньому середовищі: виклики та перспективи».

Учасники обмінялися досвідом щодо принципів та механізмів впровадження академічної доброчесності в закладах вищої освіти, який презентували проректорка з наукової і міжнародної роботи, голова Комісії з питань академічної доброчесності Житомирського державного університету імені Івана Франка Тетяна Боцян та проректорка з науково-педагогічної роботи Одеського національного економічного університету Наталія Сментина. Обговорили вдалі практики популяризації академічної доброчесності, а також інструменти та заходи попередження академічної недоброчесності учасників академічної спільноти.

Родзинкою вебінару став позапрограмний виступ Алі Тахмазова, виконавчого директора компанії та Анни Чудак, менеджерки з розвитку бізнесу Plagiat.pl. Учасники дізналися про особливості роботи зі Strike.Plagiarism.com та кейси попередження та боротьби з плагіатом. 

На завершення вебінару Тетяна Краснобокадиректорка бібліотеки Житомирського державного університету імені Івана Франка розповіла про особливості ідентифікації вченого та академічну доброчесність у сучасному науковому просторі, а Марина Слатвінська в.о. зав. кафедри фінансів, керівник центру забезпечення якості освіти Одеського національного економічного університету підсумувала важливість та роль академічної доброчесності та необхідність її виховання протягом усього життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *